EDSPEDICIJA

Z ENIM VDIHOM IN KOLESOM NA TRIGLAV

Verjamem v bolj fit planet in moj poklic je navdihniti množice h gibanju z nepozabnimi doživetji. Spremljajte me na EDspediciji, v s fitnesom navdihnjeni zgodbi o 1 vdihu, kolesu in najvišji gori.

Le navdih lahko premakne človeka in ga ohranja v gibanju.

– Eduard Žalar

VIDEO EPIZODE

O EDspediciji

EDspedicija je izziv telesa in duha, v katerem mora posameznik, v 24 urah, opraviti 3 različne športno-rekreativne podvige. Znotraj časovnice istega dne je potrebno opraviti potop na dah (apnea) na najglobljo točko slovenskega morja, prekolesariti razdaljo od slovenske obale do Julijskih Alp, ter opraviti vzpon na in sestop z najvišje slovenske gore.

EDspedicija se bo dogajala 23. in 24. maja 2019.

24h
časa
38m
globine
210km
kolesarjenja
2864m
višine triglava
12600
kcal energije

EDspedicija štarta v Piranu s potopom na dah na najglobljo točko slovenskega morja (imenovano tudi podvodni Triglav), ki znaša -38 metrov. Po opravljenem potopu sledi vožnja s kolesom na relaciji Piran, Koper, Črni Kal, Postojna, Ljubljana, Kranj, Bled, Pokljuka, ki bo s svojimi 210 km terjala tudi največji davek. 7900 kCal porabljenih za kolesarjenje in še dodatnih 4700 kCal porabljenih za nočni vzpon in sestop z najvišje slovenske gore, Triglav, višine 2864 m, tvori skupno 12600 kCal energijske porabe za celoten podvig. Tekom izziva se bo popilo tudi približno 12 l tekočine. Časovnica izvedbe je zastavljena tako, da se opravi nočni vzpon na Triglav, ki se zaključi s sončnim vzhodom. EDspedicija se zaključi, oz. cilj se doseže s sestopom nazaj na Pokljuko. Za izvedbo podviga je na razpolago 24 ur.

MOTIVACIJA

Ko pomislim na vse treninge, ki sem jih opravil v življenju, in ko v odsevu svojih misli razbiram še neotipljive izzive prihodnosti, se nemalokrat vprašam zakaj? Zakaj nepretrgani lovi na kilometre, zakaj tak fokus in predanost športom in aktivnostim, ki izmučijo in utrujajo? Zakaj se ženemo še globlje, višje, hitreje, močneje?

Čeprav nas je toliko različnih, kolikor nas živi na planetu, vsi ljudje pridemo na svet z enakim upanjem. Upanjem o uspehu. Upanje pa ne prinaša nič drugega kot obljubo izziva. Naj si bo to v športu ali življenju, če želimo biti uspešni, nam izziv ne uide. 

Sem borec za fit planet, ki verjame da je bolj fit življenje boljše življenje, in zato je gibanje moja dolžnost. Ker upam na lepši jutri, ko bo svet bolj fit, moram sprejeti izziv ustvarjanja bolj fit planeta. 

Želim premakniti Slovenijo, ji dati zagon za gibanje, ter ustvariti vztrajnost, ki ne bo prenehala. Toda kaj je tisto, kar človeka premakne, da se odloči, da je danes tisti dan, dan D, ko se bo začel gibati? Da je danes tisti dan, ko se bo zgodila sprememba. Je to poznavanje doprinosov aktivnega življenja? Je to grožnja, da se bo zgodilo nekaj slabega, hudega, če ne postane aktiven?  Največkrat to ni to.

Navdih pa lahko premakne človeka, enega, dva, celo množice. Le navdih lahko sproži masovno gibanje, le navdih lahko spremeni svet. Le navdih, tista čustvena vzburjenost, da nekaj enostavno moraš storiti, lahko premakne mirujoče ljudi v gibanje.

S svojo ekipo vam dajem s fitnesom navdihnjeno zgodbo.

Zgodbo o 1 vdihu, kolesu in najvišji gori.

O EDU

Vizija morja vadečih, vizija skupin aktivnih ljudi, usmerja Eda h krmarjenju aktivnosti, s katerimi želi navdihniti h gibanju in ohraniti v gibanju čim več ljudi.

Je človek, ki v posamezniku najde in vpreže v dejanja najboljše in verjame, da lahko prav vsak postane uspešen krmar svojega življenja ter zdravega in aktivnega telesa. 

Poslanstvo iskanja navdiha za ljudi, da postanejo in ostanejo aktivni, opravlja že več kot 20 let, tekom katerih je dodobra zaznamoval tako slovensko kot mednarodno fitnes industrijo, ter na tisoče življenj znotraj in zunaj slovenskih meja.

Sicer ekonomist, specializiran za mednarodno poslovanje, je pričel svoje poslanstvo aktivnega človeka že pri treh letih, ko je osvojil prve smučarske zavoje, katerim je sledilo nemalo športnih disciplin, izmed katerih pa najbolj v ospredje stopi atletika in tek na kratke proge, ki je označevala tudi tisto bolj resno, tekmovalno obdobje. 

Kot velik fitnes navdušenec je vedno sanjaril o nečem, kar bo združevalo poslovno plat s športno platjo in poskrbelo za boljše okolje in bolj zadovoljne ljudi. Svojo strast je našel v največjem globalnem skupinskem trening sistemu, Les Mills, za katerega je tudi zastopnik za Slovenijo.

Dela kot inštruktor, trener in strokovnjak s področja upravljanja fitnes centra. Na mednarodni fitnes sceni se je pojavljal kot večkratni DVD predstavnik najbolj popularnih skupinskih treningov, ki so zaokrožili svet. Njegovo strast in pripadnost do fitnesa sponzorira tudi svetovni gigant Reebok.

Ne nazadnje je tudi lastnik vrhunskega slovenskega fitnes centra Optimum v Grosuplju, ter lastnik blagovne znamke planetfit.si. 

Sicer pa je tudi fant od fare in ga je vredno spoznati 🙂